21 de nov. 2015

Bosquescuela.

Ús imagineu una escola a l'aire lliure?

Bon dia amants de les TIC. Què penseu d'aquesta pregunta? Penseu que és possible? En aquesta entrada voluntària anem a parlar sobre la iniciativa Bosquescuela, un nou model d'Educació Infantil que té com escenari principal la natura.

Aquesta iniciativa ha arribat recentment al nostre país, de fet, el primer centre d'aquestes característiques a Espanya ha començat el seu funcionament durant aquest curs 2015/2016.
 
El centre en concret es troba al municipi de Cerceda i també podem trobar aquest nou model d'educació al centre i nord d'Europa, als Estats Units i a Àsia, però tot va començar a Dinamarca als anys 50.
 


L'objectiu principal de Bosquescuela és promoure una nova forma d'enfocar l'Educació Infantil amb un nou escenari educatiu (la natura és la nova aula) per a la formació integral dels nens de 3 a 6 anys.

Aquest model es fonamenta en el currículum oficial i tracta d'utilitzar com materials els elements de la natura encara que també es treballa amb materials aportats per l'equip docent.

A més, Bosquescuela li dóna molta importància al diàleg per a conéixer millor a cada un dels alumnes. D'aquesta forma, potencien les seues capacitats i fan que els xiquets es desenvolupen tant en l'àmbit intel·lectual com emocional.

En relació a l'equip docent, encontrem a Philip Bruchner, promotor de la iniciativa i director del centre de Cerceda. També a Silvia Corchero de la Torre, Jara Loira Rodríguez, Ana Palomino Cabrero i Paloma Blanco Perales; tots ells formats amb la metodologia Bosquescuela i entre ells encontrem a Krysia Howard, professora nativa que tan soles parla amb els alumnes en angles.
 


En la meua opinió considere que aquesta iniciativa pot tindre molta repercussió, ja que si els nens treballen amb la natura comprendran millor la importància que té aquesta per a nosaltres i, segurament, tindran més respecte i cura d'ella i del planeta.

Per altra banda, crec que no podem oblidar que vivim en una societat digitalitzada i els recursos TIC encara no estan presents en aquesta metodologia. De totes maneres, com amant de la natura que em considere, espere que Bosquescuela tinga un bon acolliment al nostre país i que a poc a poc vaja creixent. I d'aquesta forma, cultivar el respecte i amor a la natura des de xicotets.

 
Per últim ús deixe ací el seu canal de YouTube on s'expliquen moltes de les idees que identifiquen a Bosquescuela i ací la seua página web.
 
Espere que ús haja agradat i... fins la próxima!
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada