17 d’oct. 2015

Reflexions d'una futura mestra.


Bona vesprada a tots i a totes!

Una setmana més estic ací amb una nova entrada voluntària però aquesta vegada volia que fora una mica diferent de les que he fet fins al moment. Hui, faré una reflexió sobre 5 frases relacionades amb l'educació que, en la meua opinió, diuen grans veritats i cal parar un moment i pensar en elles. Aleshores sense més preàmbuls us deixe les frases amb les meues reflexions respecte a cada una.

1. L'ensenyament que deixa petjada no és la que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor. (Howard G. Hendricks)

He elegit aquesta frase perquè crec que parla d'una de les coses més importants de l'educació i que de vegades obliden de fer: aprenentatges significatius. No podem esperar que els nens aprendre'n per aprendre. Com Mestres, hem d'aconseguir que gaudeixen i que realment tinguen interés per saber més i més creant aprenentatges que no s'obliden d'un dia per a altre; sinó que romanguen en ells perquè realment els han donat un significat.

 


2. L'educació ajuda a la persona a aprendre a ser el que és capaç de ser. (Hesíode)

No hi ha límits! L'educació ens fa veure totes les coses que som capaços de fer i de ser, ens posa a prova i ens fa ser millors dia a dia. Crec que fer veure als nostres alumnes que són capaços de fer tot el que vulguen fer es de summa importància perquè mai cal desanimar a ningú que vulga aconseguir els seus somnis.
 


3. El millor mitjà per fer bons als nens és fer-los feliços. (Oscar Wilde)

Des del primer dia de carrera tots els professors ens has recordat que el principal de tot en l'ensenyança és que els nens siguen feliços. Si els nens no són feliços a l'escola, no tindríem la base que es necessita per a formar coneixements. És molt importat, i sobretot en la nostra etapa que és el primer contacte del nen amb l'escola, que intentem que els nens gaudeixen anant a l'escola, gaudeixen aprenent coses noves, gaudeixen amb els jocs, gaudeixen amb els companys i gaudeixen amb nosaltres.
 


4. El que se'ls done als nens, els nens donaran a la societat. (Karl A. Menninger)

Sempre s'ha dit que els nens són el futur, i és la veritat. Si no formem a persones amb coneixements, judici, valors, inquietuds, somnis, etc. no podem esperar que la societat vaja majorant. Els Mestres, entre altres molts elements, som una peça clau en el futur dels nens, ja que som nosaltres els que els formem i això té una gran importància.

5. Hi ha dos tipus d'educació, la que t'ensenya a guanyar-te la vida i la que t'ensenya a viure. (Anthony de Mello)

Aquesta frase sense dubte és la que més m'ha agradat. Crec que aquesta diferenciació que fa Anthony de Mello l'hem de tindre molt present tots els Mestres. Què volem?, fer nens que soles pensen tindre un treball que els done diners o en fer nens amb ganes de lluitar per aconseguir viure la vida que volen viure? Sense dubte jo seré dels segons.
 
 
 
Espere que us haja agradat molt l'entrada, crec que de vegades és necessari parar i reflexionar.... no?

Un fort abraçada i... fins a la próxima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada