25 d’oct. 2015

Article sobre Educació Emocional

L'any passat fent un treball d'investigació vaig trobar un article de Maria Pilar Teruel Menero en la revista "Cuadernos de Pedagogía" que parlava sobre l'Educació Emocional.
 
Aquest article ens informava dels beneficis que té implantar l'Educació Emocional en el dia a dia de l'escola i ens explicava per què és tan important educar des de xicotets als xiquets en la gestió i control de les emocions.

També ens parlava d'integrar en el currículum els continguts de l'Educació Emocional per a ajudar als xiquets a tenir recursos i habilitats emocionals per a la vida. Sense dubte, l'article em va fer reflexionar sobre la pràctica docent i l'ensenyament en general, per això volia compartir-lo amb vosaltres.

Considere que en Educació Infantil es dóna més prioritat a la creativitat i a l'expressió de les emocions però... per què a mesura que ascendim en el sistema educatiu importa més la teoria que les emocions?


 
 
Com deia l'article, el maneig de les emocions i la seua presència en l'àmbit educatiu és de gran importància per a què el desenvolupament cognitiu també siga positiu. Ja que, no podem esperar que un alumne que no es troba bé emocionalment obtinga resultats acadèmicament positius.
 
Avui dia, els termes assetge i bulling estan presents en les escoles i instituts. Molts xiquets pateixen dia a dia les pressions socials o els conflictes familiars i no crec que coste res prestar més atenció al seu benestar i preocupar-nos d'una forma més personal per ells.

Per últim us deixe ací la referència de l'article que us recomane que llegiu, ja que no es pot trobar per internet:

Teruel Melero, P. (2014).Por qué y para qué la Educación Emocional, Cuadernos de pedagogía, 442, 62- 64.

Fins a la pròxima bloggers!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada